Blog
Miért ne tisztítsa meg az érméit? – Szakértői tanácsok a biztonságos numizmatikai gyakorlathoz
2024. 05. 05. 13:38

Bevezető:
Az érmegyűjtés egy olyan szenvedély, amely nemcsak az érmék történetéről és értékéről igényel ismereteket , hanem azok megfelelő kezeléséről is. Sok gyűjtő esik abba a hibába, hogy megpróbálja "megújítani" vagy tisztítani az érméit, anélkül, hogy tisztában lenne a lehetséges károkkal, amelyeket ezzel okozhat. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, miért jobb, ha elkerüli az érmék tisztítását, és miért fontos szakértői tanácsot kérni, mielőtt bármilyen tisztítási eljárást alkalmazna.

More
Hol és hogyan adjam el az érméimet, ha nem értek hozzá? – Útmutató kezdőknek
2024. 05. 01. 17:28

Bevezető:


Sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy öröklés útján érmék, gyűjtemények tulajdonosai lesznek és amikor eladásra kerül sor, nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá? Ha Ön is így van ezzel, ne aggódjon, segítünk! Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a legjobb helyeket és módszereket, ahol és ahogyan eladhatja érméit, akkor is, ha még új ezen a területen.

 

More
Hosszú távra tervezőknek: öt menő befektetési alternatíva
2018. 12. 11. 23:08

2018. december 11. kedd - 07:30 / Zubor Zalán

 

Bankbetétekbe, részvényekbe vagy más értékpapírokba, ingatlanokba áramlik a magán- és céges vagyonok nagy része. A klasszikus befektetési eszközök mellett azonban jövedelmezők lehetnek az alternatív megtakarítások, azaz a különböző, kézzel fogható értéktárgyak, nyersanyagok. Az ilyen javak megvásárlása különösen azoknak ajánlható, akik hosszú távon értékálló eszközökben tárolnák a vagyonukat. A népszerűbb alternatív befektetési formák közül mutatunk be néhányat, a lehetséges kockázatokkal együtt.

More
Szenzációs éremkincslelet Kunmadarasról
2018. 05. 30. 20:51

Mintegy 11 kg középkori ezüstpénzt rejtett az az agyagkorsó, amely 2018. május 9-én került elő Kunmadarason.

More
Három tonna arany - hazahozták az ország aranytartalékát
2018. 03. 06. 10:54

Visszakerült Magyarországra hazánk aranytartaléka. A hozzávetőleg 100 ezer uncia (mintegy három tonna súlyú) nemesfém Londonból érkezett Budapestre. A jelenlegi árfolyamon számolva 130 millió dollár értékű jegybanki aranytartalék hazahozataláról teljes egyetértésben döntött a Magyar Nemzeti Bank vezetése.

More
Aranyévek Németországban - a World Gold Council piaci körképe
2017. 10. 13. 14:22

A tíz éve még "aprócska" német aranypiac hatalmas növekedésen van túl. A 2008 őszén kirobbant gazdasági válság hatására a vagyonukat féltő németek rákaptak az aranyra: 2016-ban a germán megtakarítók egy főre eső aranykereslete már meghaladta a Föld hagyományosan két legnagyobb aranyfogyasztó nemzetéét, Indiáét és Kínáét. Mindezt annak ellenére, hogy időközben helyreállt a pénzügyi bizalom és a német gazdaság is növekedő pályára került. Míg a magánbefektetők az aranyrudakat és -érméket veszik előszeretettel, addig az intézményi befektetők a fizikai aranyfedezetű, tőzsdén kereskedett árupiaci termékeket (ETC) keresik. A World Gold Council (WGC) októberi elemzése körbejárja a német aranypiaci boom hátterét és várható fejlődését.

More
Hihetetlen dolgot találtak hazánkban
2017. 04. 19. 14:22

Hihetetlen dolgot találtak hazánkban

More
Érdemes gyűjteni a régi pénzeket?
2017. 01. 19. 09:08

Egy ókori pénzt látva milliók lebegnek szemünk előtt, pedig elképzelhető, hogy rengeteg van belőle, és fabatkát sem ér. A numizmatika bonyolult, de végtelenül érdekes befektetési lehetőség – és életre szóló hobbi. A kezdetekhez adunk fogódzót cikkünkben. 

More