Hol és hogyan adjam el az érméimet, ha nem értek hozzá? – Útmutató kezdőknek
 

Hol és hogyan adjam el az érméimet, ha nem értek hozzá? – Útmutató kezdőknek

2024. 05. 01. 17:28

Hol és hogyan adjam el az érméimet, ha nem értek hozzá? –  Útmutató kezdőknek

Bevezető:
Sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy öröklés útján érmék, gyűjtemények tulajdonosai lesznek és amikor eladásra kerül sor, nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá? Ha Ön is így van ezzel, ne aggódjon, segítünk! Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a legjobb helyeket és módszereket, ahol és ahogyan eladhatja érméit, akkor is, ha még új ezen a területen.

1. Becsültesse fel érméit
Mielőtt elkezdené érméit értékesíteni, fontos, hogy tisztában legyen azok valódi értékével. Keressen fel egy hitelesített érmekereskedőt vagy numizmatikai szakértőt, aki segít megállapítani az érmék állapotát és piaci értékét. Ez az első lépés biztosítja, hogy reális árat kapjon az érméiért.

2. Válassza ki az Eladási Csatornákat
Online piacterek: Az online platformok, mint az eBay vagy a Vatera, előnyük, hogy széles körben elérhetőek és egyszerűen használhatók. Itt könnyen meghirdetheti érméit, és nagyobb közönséget érhet el, hátránya, hogy a vásárlók a magánszemély eladókkal (főleg az új eladókkal) szemben bizalmatlanabbak, ezért várhatóan nem a reális árukon fognak elkelni az érmék. Továbbá minden érmének más és más platform, ország, aukciós ház a legmegfelelőbb, ehhez kell a szekértelem.
Szakosodott numizmatikai boltok: Ezek a boltok különösen értékesek lehetnek, ha ritka vagy antik érméket kíván eladni. A szakértők segíthetnek a helyes árazásban és eladásban.Előnyük, hogy azonnal készpénzhez juthat és nem a reális ár töredékét fogja megkapni. A hátránya, hogy természetesen nem is a teljes árat, hiszen a kereskedők is pénzből élnek, és miután megvették, minden munkát nekik kell elvégezni az adott érmével vagy gyűjteménnyel kapcsolatban. Pl. katalogizálás, fotózás, leírások elkészítése és a megfelelő helyen történő meghirdetés. Cserébe viszont elkerülhető az, hogy mondjuk Ön mondjuk rossz fotókkal, rossz leírással és nem a megfelelő platformon meghirdetve egy egymillió forint értékű érmét mondjuk csak 100.000 Forintért tud eladni, míg egy hozzáértő kereskedő azonnal fizet Önnek érte 700-900.000 Forintot és aztán már az Ő érdeke, hogy minél töb munkát beletéve elérje, hogy az adott darab a reális árán keljen el.
Aukciós házak: Ritka és/vagy kivételes állapotú darabok esetén ez a legjobb választás. Viszont ahogy az első opciónál már leírtuk, itt se mindegy, hogy mit és melyik aukciós háznál árverezünk el? Vannak aukciós házak akik akár 30%-30% jutalékot is kérnek, mind a beadótól, mind a vásárlótól és olyan is van, ahol a beadó egyáltalán nem fizet és a vásárló is csak 20%-ot, tehát jelentős különbségek vannak. Továbbá van olyan aukciós ház aki az antik van olyan aki a habsburg és van aki a világpénzekben a legjobb és itt jön elő ismét a szakértelem és a tapasztalat, ami természetesen csak annak van meg aki évtizedek óta ezzel foglalkozik.


3. Szakértői segítség
Amennyiben nem szeretne kockáztatni, vegyen igénybe szakértői segítséget! Akár azonnal szeretné eladni, akár a maximumot elérve, aukción keresztül, mi mindkét opcióban segítséget nyújtunk. Azonnal készpénzben fizetünk, vagy a magyar és nemzetközi kapcsolatrendszerünket felhasználva ajánlunk Önnek egy aukciós házat ahol az adott érme vagy gyűjtemény várhatóan a legmagasabb árat tudja elérni.
Amennyiben szeretné igénybe venni bármelyik szolgáltatásunkat, keressen minket az alábbi elérhetőségeken:


info@optimusnumizmatika.hu
+36203943557

Záró Gondolatok:

Az érmék eladása nem kell, hogy bonyolult vagy kockázatos legyen, még akkor sem, ha kezdő. Az előző tippek segíthetnek Önnek, hogy biztonságosan és hatékonyan értékesítse numizmatikai kincseit. Kezdje az értékeléssel, válasszon megfelelő eladási csatornát, és készüljön fel a sikerre!

Kulcsszavak: érmék eladása, numizmatika, érmekereskedő, online piacterek, érmekiállítások, érme felvásárlás, érme felvásárlás debrecen, érmebolt, érmebolt debrecen