Árverezés
 

Árverezés

Vállaljuk eladásra kínált érméi nemzetközi e-Aukción (internetes aukción) történő árverezését.

Néhány havonta indítunk aukciókat, melyen minimum 500 tételt hirdetünk meg, ez és az évek során kialakult kapcsolatrendszerünk garantálja a komoly érdeklődést. Amennyiben nem azonnal, hanem csak egy-két hónapon belül van szüksége készpénzre, ezt a módszert ajánljuk, mivel így közvetlenül a gyűjtők vásárolják meg az érméit, ebből kifolyólag magasabb ár érhető el.

Az értékesítést Euróban végezzük, a forintban történő kifizetés minden esetben az aktuális MNB árfolyam alapján történik.

Az árverési jutalék a leütési árak függvényében az alábbiak szerint alakul:

- 5.000 € alatt: 20%
- 5.000 € és 20.000 € között: 15%
- 20.000 € és 40.000 € között: 12%
- 40.000 € felett:        10%

 

Rendkívül értékes, nagy volumenű beadás esetén külön egyedi megállapodás lehetséges, akár jutalék nélkül is vállaljuk az árverezést. Komoly árverési anyag közvetítőjének külön megállapodás szerint jutalékot fizetünk. Cégünk gyűjtemények felértékelését is vállalja.
 

Tapasztalataink alapján bátran kijelenthető, hogy árveréseink keretében a lehető legmagasabb áron kelnek el az érmék és a jutalék kifizetése után is több pénz marad az eladóknál, mintha mi vagy bármely másik kereskedő cég vásárolná fel őket. Ez az aukció jellegéből is adódik és annak is köszönhető, hogy közvetlenül a gyűjtők vásárolják meg az érméket kereskedő beiktatása nélkül.

Sokan gondolhatják, hogy ők is fel tudják tölteni az érméjüket, gyűjteményüket internetes aukciós oldalakra, de a statisztikák és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a magánszemélyek aukciói iránt nem mutatkozik akkora érdeklődés, mint a numizmatikai cégek által indított aukciók iránt. Ez szintén két dolognak köszönhető: az egyik, hogy az emberek jobban bíznak a cégekben, mint a magánszemélyekben, a másik pedig, hogy cégként mi egyszerre több száz tételt hirdetünk meg, a magánszemélyek által meghirdetett egy-két tétellel szemben. Emelett tételeinket a nemzetközlileg legismertebb és legkedveltebb numizmatikai online katalógusokba töltjük fel (NumisBids.com, Sixbid.com) ahol már több mint egy hónappal az aukció indulása előtt naponta több ezer érdeklődő tekintheti meg őket, illetve küldhet elővételi ajánlatot a világ minden tájáról. Így mire végül az aukció elindul, többszázezer komoly érdeklődő gyűlik össze, akik a piacvezető Redpoint LiveBid rendszerén keresztül élőben licitálhatnak. Tehát magabiztosan állíthatjuk, hogy a hozzánk beadott tételei az elérhető legmagasabb áron fognak elkelni, ebből kifolyólag az árverési jutalék bőven megtérül.

Bővebb információ: http://goldenlionauctions.com/arverezes

Amennyiben maradtak megválaszolatlan kérdései, ne habozzon feltenni őket, keressen minket az elérhetőségeinken!

Személyes konzultációra az irodánkban van lehetőség. 

Címünk: 4024 Debrecen, Kálvin tér, Vár utca 8. 1. emelet.
E-mail: info@goldenlionauctions.com
Telefonszám: +36703953392