HUF
EUR
 magyar | english | deutsch | dutch 
Kitüntetések Katalógusok, Kellékek Szállítási, fizetési feltételek Magyarország területén
100 000 Ft vásárlás felett
ingyenes!
KÜLFÖLDRE is postázunk!
Hírlevél

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

 

Üzemeltetői adatok:

Cégnév: Optimus Investments Kft.

Székhely: 1068 Budapest, Király utca 80. (Itt nem végzünk semmilyen kereskedelmi tevékenységet, ha személyesen szeretne velünk találkozni, látogasson el az üzletünkbe!)

Üzlet/Telephely: 4024 Debrecen, Kálvin tér, Vár utca 8. 

Adószám: 24138879-2-42

Cégjegyzékszám: 01-09-196514

Kibocsátó, nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Nemesfém kereskedelmi engedély: PR7023

Bankszámlaszámok:      K&H BANK  10400339-50526649-90871000   HUF

IBAN: HU75 1040 0339 5052 6649 9087 1000 

SWIFT / BIC kód: OKHB HU HB

                                       Ha Euróban vagy más devizában szeretne fizetni, azt az utalás előtt jelezze felénk!

Ügyvezető / Kapcsolattartó: Szabó Sándor

Telefonszám:  +36 70 395 33 92

E-mail: info@optimusnumizmatika.hu

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

Cégünk numizmatikával kapcsolatos tárgyak adás-vételével és aukcióztatásával foglalkozik. A megjelenített termékek on-line, házhoz szállítással és személyes átvétellel rendelhetőek meg.  

A webáruházban vásárolt tételek személyes átvételére üzletünkben van lehetőség (Debrecen, Kálvin tér, Vár utca 8.) 

Biztonsági okokból a nagyobb értékű érméinket banki széfben tároljuk, ezért ezek megtekintéséhez, személyes megvásárlásához, átvételéhez szükség lehet időpont egyeztetésre.


A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatók:

-          Arany érmék:

o   Magyar aranyérmék

o   Külföldi aranyérmék

-          Ezüst érmék:

o   Magyar ezüst érmék

o   Külföldi ezüst érmék

-          Befektetési érmék, tömbök:

o   Aranyérmék, tömbök

o   Ezüst érmék, tömbök

-          Könyvek, kellékek:

o   Könyvek

o   Díszdobozok

o   Kapszulák

o   Egyéb kellékek

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

 

Rendelési információk:

Webáruházunkban kizárólag regisztrációs folyamaton keresztül tud vásárolni, ami az első végig vitt megrendeléssel egy-időben is megtörténik. Ez azért is praktikus, mert így a továbbiakban már nem kell újra megadnia a szállítási adatait.

 

A megrendelések feldolgozása:

A megrendelések feldolgozása minden nap 16:00 óráig történik.  A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpont után is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a megadott időpont után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailben visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 3 munkanapon belül. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetőknek a beszállító, vagy rajta kívülálló okok miatt történő, előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészében. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

 

Rendelés menete:

 

1. A megvásárolni kívánt terméket vagy termékeket helyezze a kosárba.

2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, kattintson a „Kosár tartalma” gombra és ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma. Az „X” gombra kattintva törölheti a kosár egyes elemeit. Amennyiben mégis folytatná a vásárlást, kattintson a „tovább vásárolok” gombra!

3. Szállítási / Számlázási illetve a belépési adatok megadása. (Amennyiben már regisztrálta magát, akkor be tud lépni.)

4. Szállítási mód kiválasztása.

5. Fizetési mód kiválasztása.

6. Megrendelés elküldése.

7. Az adatok megadását követően a " Megrendelés" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését.

8. A megrendelés elküldését követően e-mailben visszaigazolást kap.

 

A megrendelt termék / házhozszállítási díj fizetésének módja:

 

A megrendelt terméket vagy termékeket átveheti, kifizetheti személyesen (személyes átvételre kizárólag 50.000 Ft feletti vásárlás esetén van lehetőség), illetve átutalással, amennyiben postán keresztül szeretné megkapni.

A fizetendő végösszeg, a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. 

A számlalevelet a csomag tartalmazza.  Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és a termékeken esetlegesen észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot!  Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

 


Házhozszállítás, információk:

 

Webáruházunk megrendeléseit a Magyar Posta, illetve nagyobb értékű megrendelés esetén a DHL teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik, 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A postás értesítőt hagy postaládájában, amivel átveheti a csomagját az illetékes postahivatalban, az át nem vett csomagok visszaszállítási költségét a megrendelőre terheljük.

 

Házhozszállítás díjszabása:

 

Házhoz szállításra kizárólag előre utalás után van lehetőség, utánvétellel nem postázunk. Természetesen lehetőséget biztosítunk személyes átvételre is, de ehhez szükség van előzetes időpont egyeztetésre.

Magyarországi címre:

Webox csomagautomatába 150.000 Forintos értékbiztosítással:

Egységesen:599 Ft
100.000 Ft felett: 
ingyenes
                               
PPS futárral háztól-házig 100.000 Forintos értékbiztosítással:

Egységesen: 990 Forint
100.000 Ft felett: ingyenes

Amennyiben magasabb értékbiztosítást szeretne, kérjük, előzetesen  jelezze! Cégünk az eltűnt, elvesztett csomagokért nem vállal felelősséget, a, futárszolgálat is csak az értékbiztosítás erejéig. (Eddig nem volt ilyenre példa.)


Külföldi címre:

100 Euro alatt:
10 Euro
200 és 500 Euro között:20 Euro
500 és 1000 Euro között:               
50 Euro
1000 Euro felett:
ingyenes


A 200 Euro érték alatti csomagokat ajánlott, elsőbbségi levélként küldjük, a 200 Euro és 500 Euro közöttieket 200 Eurós értékbiztosítással, az 500 Euro felettieket 500 Eurós értékbiztosítással. Amennyiben magasabb értékbiztosítást szeretne, kérjük, jelezze! Cégünk az eltűnt, elvesztett csomagokért nem vállal felelősséget. (Eddig nem volt ilyenre példa.)

 

Garancia:

 

Minden, általunk eladott érme eredetiségére örök garanciát vállalunk.

Amennyiben az érme állapotával nincs megelégedve, 14 napon belül visszaküldheti azt.

 

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. 

Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. 

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. 

Ilyen esetek az alábbiak: 

• Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ. 

• Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén. 

• Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta. 

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből: 

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb  költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot:

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

 c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;  

e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

 

Elállási jog gyakorlásának menete

 

Amennyiben élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén, írásban vagy telefonon.  Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés esetén pedig a telefonon történő jelzés időpontját. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan illetve utánvéttel küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni. Igény szerint a cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, melynek díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítése a Vásárlót terhelik.

 A termékekről minden esetben fényképet készítünk a csomag feladása előtt és a cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges, későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (Például hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt.)

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a cégünk a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

 

Adatkezelés

 

Az webáruház használata során az Optimus Investments Kft. a részére rendelkezésre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik fél számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az Optimus Investments Kft. alvállalkozója. (Pl: Futárszolgálat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Optimus Investments Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatók. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Optimus Investments Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A regisztrációval automatikusan elfogadja, hogy hírleveleket küldünk az aktuális ajánlatainkról, akcióinkról. Továbbá a webáruház böngészése folyamán is biztosított a hírlevél feliratkozás, regisztráció nélkül. A feliratkozás során megadott adatokat az Optimus Investments Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@optimusnumizmatika.hu e-mail címen. 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, a Távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

 A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Optimus Investments Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.


Általános Szerződési és Felhasználási feltételek (letölthető .pdf)